Werkwijze

Onze praktijk bestaat uit een team van tandartsen, mondhygiënistes en profylaxe assistenten die u professioneel behandelen. Onze tandartsen beoefenen de algemene praktijk, maar hebben  allemaal ook een specialisme of aandachtsgebied zoals bijvoorbeeld het behandelen van angstige patiënten, uitgebreide tandheelkunde of prothetische tandheelkunde. Daarnaast zijn er twee mondhygiënistes die de zorg bij tandvleesproblemen op zich nemen. Voor specialisaties die niet in ons centrum aanwezig zijn, zoals kaakchirurgie of parodontologie, verwijzen wij u naar door ons geselecteerde specialisten. U kunt uw bezoek aan de tandarts combineren met een behandeling door een van onze Preventie assistentes. Voor de controle door de tandarts zal de preventieassistente het preventie plan uitvoeren.  Als tijdens de controle blijkt dat u een vervolgbehandeling nodig heeft, zullen wij een aparte behandelafspraak met u maken. 

Met het blote oog kunnen wij veel zien, maar niet alles, daarom maken wij op indicatie overzichtsfoto’s van uw gebit. De frequentie hiervan hangt af van de conditie van uw gebit. In het kader van specifieke problematiek of een uitgebreid behandelplan kan er een zogenaamd orthopantomogram worden gemaakt. Dit is een röntgenfoto waarop de kaak en het gebit geheel is afgebeeld. Zo krijgen wij een volledig beeld van uw mondgezondheid en kunnen wij goed beoordelen welke behandeling voor u het beste is.

De basis voor duurzame tandheelkunde en een gezonde mond, is een optimaal mondhygiëne niveau. Wij nodigen u uit om periodiek langs te komen voor een preventief onderzoek en het verwijderen van tandsteen. Tevens wordt er tijd gereserveerd voor het geven van voorlichting en instructie.

Het is goed als kinderen vanaf hun derde jaar regelmatig naar de tandarts gaan. Vanaf zes jaar starten wij met het preventie plan. Spelenderwijs leren ze poetsen en raken ze gewend aan een regelmatige gebitscontrole.